Syddansk Universitet bruger mobilscannere mod eksamenssnyd

Det er strengt forbudt at have sin mobiltelefon med ind til eksamen på Syddansk Universitet, og for at undgå smuglere har universitetet nu udstyret vagterne med scannere, skriver universitetet i en meddelelse.

Scannerne begynder at vibrere, hvis de opsnapper et mobilsignal i nærheden, så en hemmelig sms eller et opslag på nettet vil omgående blive opfanget, og den studerende bortvist.

»Det har hele tiden været forbudt at bruge sin mobil under eksamen, men i praksis har det været vanskeligt at kontrollere. Især hvis den studerende gik på toilettet. Med scanneren kan vi registrere, hvis en mobiltelefon er tændt, og det fungerer ligesom en slags geigertæller, hvor signalet stiger, når man kommer tættere på,« fortæller Kurt Gammelgaard, som er it-chef ved Syddansk Universitet.

Læs også: Italienske eksamenslokaler jammes for at stoppe snyd

Og det er ikke uden grund, at universitetet har taget scannerne i brug, selv om snyderne er få. I 2013 måtte universitetet igennem cirka 175 snydesager ud af de 160.000 eksamener, men det er også alvorligt nok, fastslår studiechef Morten Hansen.

Han understreger dog, at ikke alle snydesager har noget med mobiltelefoner at gøre, men også kan handle om ulovlig kopiering af tekst uden angivelse af citat.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>