Taiwanske smart glasses slår Google på alle specifikationer

Google Glass får kamp til stregen, inden de smart briller overhovedet er sat til salg på markedet. Den taiwanske virksomhed Chipsip har nemlig netop frigivet planer for et konkurrerende produkt, der slår Google Glass på alle specifikationer. Det skriver det svenske Elektronik Tidningen.

Ni sensorer i den taiwanske brille kan detektere hastighed, højde, temperatur, lys og position. Den har indbygget GPS, bluetooth 4,0 og en mikrofon. Processoren er baseret på Rock Chips Cortex A9-system kredsløb RK3168 og har 1,5 GHz at arbejde med.


Chipsips eget billede af de smarte briller.

Mens Googles brille understøtter 802.11g, så har Chipsip sørget for netværksforbindelse med den nyere og hurtigere 802.11n-chip. Chipsip filmer med en opløsning på 1.080 p, mens Google Glass nøjes med 720 p.

Skærmopløsningen får også en tand mere og den taiwanske brille viser billedet i en opløsning på 720 p mod Googles 640×360 pixels. Google Glass sender sin lyd ud i mono, mens Chipsip har sørget for stereolyd. Kort sagt bliver Google Glass slået på alle springende punkter.

Det hører dog med til historien, at Google Glass endnu er i beta, og det er muligt, at et endeligt produkt vil have andre specifikationer.

Google Glass koster i øjeblikket 1.500 dollars, mens Chipsips smarte brille eftersigende kan produceres for 500 dollars. En analyse af den hardware der gemmer sig i Google Glass viser dog, at Google godt kunne sælge sin brille for 300 dollars.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>