Test: Kør løs med sjov mini-Windows på 400 gram






venue-8-Pro-5.jpg











Drømmen om en lille Windows-maskine har eksisteret i mange år. Men de fleste løsninger har – for nu at være ærlig - været temmelig elendige. For Windows har ikke været bygget til en skærm på 4, 6 eller 8 tommer – før nu.

Med Surface og Surface Pro gjorde Microsoft for alvor op med ideen om, at Windows skal bruges på desktop eller stationære computere. Nu kan man i stedet, med Windows 8′s mere finger-orienterede system, klikke sig igennem det meste af Windows.

Det betyder langt fra, at alle brugere er begejstrede for dobbeltheden i Windows 8, men de fleste er nok enige i, at Windows 8 er det mest tablet-orienterede Windows-system, vi endnu har set.

Nye bærbar-formater med ny Windows
Windows 8 har samtidig betydet, at mange nye bærbar-formater er væltet ud på markedet: Den traditionelle bærbar med touchskærm, bærbare som kan rotere skærmen som Lenovo Yoga, bærbare hvor tastaturet glider ud som Sony Vaio Duo Pro og bærbare hvor tastaturet kan helt kobles af som HP Envy X2 og Asus T100.

Og så er der mere rene tablets, hvor tastaturet er et (meget fornuftigt) tilkøb: Microsoft egne Surface (med Windows RT) og Surface Pro 2 samt Dells Venue 11 Pro.

Markedet har med andre ord aldrig været mere broget – og selv om du har særlige ønsker til din transportable pc, er der store chancer for, at den findes et sted blandt alle producenternes hybridmaskiner.

Se også: Video (fra maj 2013) med mange af de forskellige designs, som der findes på markedet

Men for Dell kan det åbenbart ikke blive småt nok, så med lanceringen af Dell Venue 8 Pro har Dell nu også en 8 tommer maskine med en fuld version af Windows 8.1 om bord.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>