Væksten er tilbage på dette enorme it-område















Væksten er tilbage – især softwareområdet stormer frem.

Sådan lyder meldingen fra brancheforeningen IT-Branchen, der repræsenterer it-virksomhederne og har fingeren på pulsen.

“Softwaremarkedet er vækstlokomotivet i den danske it-branche nu og de kommende år. Efterspørgslen efter it-arbejdskraft i Danmark vil fremover i høj grad komme fra softwarevirksomheder. Her kan vi altså noget i Danmark,” siger direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.

Ser man på Computerworlds toplister over vækstvirksomheder – uanset om det er vækst i indtjening, omsætning eller antal ansatte – så findes de på softwareområdet.

Imidlertid peger Morten Bangsgaard også på en slags indbygget vækstparadoks i it-branchen. For mangel på de it-kompetencer, som virksomhederne efterspørger, er “en stigende barriere for vækst i mange danske it-virksomheder”.

“Der er et indbygget paradoks i det danske it-arbejdsmarked. Vi ser på den ene side flere it-kandidater, der har svært ved at få job, og på den anden side virksomheder, der ikke kan få fat i de rette it-kompetencer,” siger han.

Derfor er der et behov for at sikre et bedre match mellem udbud og efterspørgsel.

“Det er et fælles ansvar, som it-erhvervet også skal være med til at løfte,” lyder opfordringen.

“Vi danskere skal ikke kunne det samme, som de kan i Indien eller i Kina”

Stort potentiale
Samtidig vurderer professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet, at der vitterlig er et kæmpe vækstpotentiale i it-branchen.

“Det handler om at se it som en forretning og en forretningsmulighed for branchen og for kunderne, udnytte it-medarbejdernes indsigt i anvendelse af it og i kundernes forretning til at skabe overlegen værdi for kunderne. Så skal væksten nok komme,” siger Anders Drejer.

Det er ikke tilfældigt, at medarbejderne ofte kaldes virksomhedernes vigtigste ressource, påpeger professoren.

“Det er de jo, fordi it på den ene side er virksomhedens infrastruktur – den rygrad, som støtter os – og på den anden side, fordi vi har erkendt, at it-teknologi jo ikke gør noget af sig selv. Det er medarbejderne, der gør forskellen,” siger Anders Drejer.

Imidlertid er vi tilbage til paradokset, for selv om nogle virksomheder savner de rette it-folk, så flytter andre it-virksomheder it-arbejdspladser til udlandet – og de store som KMD, CSC og IBM massefyrer herhjemme.

“Der sker det, at vi må erkende, at mange opgaver i dag sagtens kan løses uden for Danmark,” forklarer professoren.

“Vi danskere skal ikke kunne det samme, som de kan i Indien eller i Kina; vi skal kunne noget andet,” understreger Anders Drejer.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>