Her bruger de to milliarder kroner på it – om dagen








De færreste kan efterhånden være i tvivl om, at Kina buldrer frem med imponerende væksttal i disse år.

Sammen med den industrielle og teknologiske revolution i Riget i Midten er der også kommet kul under it-budgetterne, og det forventes, at Kinas offentlige og private sektor vil spendere godt 680 milliarder kroner på informationsteknologi i 2014.

Det er en stigning på over 10 procent sammenlignet med Kinas it-forbrug i 2013. 

Dermed fastholder Kina sin tredjeplads efter USA og Japan som de største teknologilande i verden, ifølge en rapport fra it-analytikerne fra Forrester Research.

Det skriver ZDNet.

Så stort er it-markedet
USA er på førstepladsen over teknologi-brugere, hvor det forventes, at amerikanske myndigheder, virksomheder og forbrugere vil bruge godt 4.800 milliarder kroner på it i 2014.

Japan ligger på andenpladsen med it-investeringer på en fjerdedel af USA med godt 1,1 billion kroner.

Det vurderes, at der i 2014 på det globale it-marked bliver brugt 12 billioner kroner svarende til 12.000 milliarder kroner.

For sætte disse astronomiske tal ind i et nogenlunde håndterbart perspektiv kan det nævnes, at der i Danmark for nyligt blev brugt op mod 60 milliarder it-kroner om året, altså en halv procent af den globale it-omsætning, hvoraf den danske offentlige sektor står for omkring 30 procent af forbruget herhjemme.

NSA-skandale hjælper Kina
Forrester Research peger på, at NSA- og Snowden-skandalen med storstilet amerikansk overvågning ude i alverdens hjem og på arbejdscomputere vil være en løftestang for Kinas server-, storage- og netværksleverandører som Lenovo, Huawei og Inspur på det kinesiske hjemmemarked.

Samtidig mener analytikerne, at Kina i år vil blive det største e-handelsmarked i verden med 356 millioner online-shoppere – et tal der overstiger det samlede befolkningstal i USA.

Hele Asien vokser på it-forbrugsområdet med 4,5 procent fra 3,1 procent i 2013, og her er Kina en af de store motorer, da eksempelvis det kinesiske pc-marked øges konstant, mens der meldes om vigende salgstal mange andre steder.

Dertil kommer, at Forrester peger på lande som Filippinerne, Indonesien, Vietnam og givetvis Thailand i de kommende år vil være andre store asiatiske vækstområder, da der i disse lande bliver udrullet større it-projekter.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i år
 
Holdes udenfor: Firmaer køber massivt ind af it uden om CIO’en

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>