Verdens mindste oplader til din bærbare vejer 45 gram

Den er knap 40 cm3 i størrelse, den lille adapter, som startup-virksomheden Finsix har udviklet og vil sende på markedet i løbet af det næste halve år som verdens mindste oplader til bærbare computere.

Ifølge Technology Review vil den nye kredsløbsteknologi også snildt kunne være med til at skære ned på elregningen ved opladning af smartphones, tablets og drift af vaskemaskiner og AC-anlæg.

Der er tale om en 65 watt adapter, som til og med kan oplade en USB-enhed samtidig med den bærbare pc.


Foto: Finsix

Finsix har øget switch-frekvensen tusindfold i adapteren, hvilket har gjort det muligt at skrumpe den betragteligt.

Normalt ville det svække effektiviteten, men udviklerne har fundet frem til en metode, hvorpå de kan mindske tab i adapteren ved at genbruge energien, så det opvejer den ellers mindskede effektivitet. Læs mere om teknologien her.

Selve teknologien er udviklet af en professor i elektronik og it ved MIT i USA, og nu har en håndfuld ingeniører fået stablet en virksomhed på benene, som har fået hovedsæde i Silicon Valley.

Foreløbig har Finsix fået foden indenfor hos en elektronikproducent, som vil have en adapter, der præcis er møntet på virksomhedens udstyr.

Den lille adapter, som vejer blot 45 gram, fik sin debut på den nylige CES-messe i Las Vegas, hvor den også løb af med flere priser. Prisen er endnu ukendt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>