Tyrkisk regering vil stramme censuren af internettet

Med ikke færre end 1.673 forespørgsler til Google om at fjerne bestemt indhold fra deres søgeresultater er Tyrkiet over tre gange mere fremme i skoene, når det kommer til at censurere internettet, end noget andet land.

Nu vil den udskældte regering med premierminister Recep Tayyip Erdogan i spidsen tage endnu et skridt mod kontrol over udbredelsen af information i Tyrkiet. Det skal ske ved at stemme en ny lov igennem parlamentet, der øger regeringens muligheder for at kontrollere internettet, skriver Financial Times.

Lovforslaget er til en såkaldt omnibus-lov, der tjener flere formål, hvilket ifølge Financial Times øger chancerne for at komme igennem parlamentet. Lovændringerne indebærer blandt andet, at landets transport- og kommunikationsminister magt til at blokere for websites, der krænker privatlivet.

Samtidig vil det blive lovpligtigt for teleselskaber at logge deres brugeres færden på nettet og blokere for brugen af proxy-servere til at omgå censuren.

Stramningen af kontrollen sker samtidig med at regeringen bliver undersøgt for en inkriminerende korruptionsskandale, der har set dagens lys blandt andet på grund af optagelser af regeringsmedlemmer, der er blevet lagt op på internettet.

I Danmark bliver borgernes færden på internettet i øvrigt også registreret gennem den såkaldte sessionslogning, hvor metadata for hver 500. pakke, en telekunde udveksler med internettet, skal gemmes i et år. Det er dog kun blevet brugt ganske lidt af politiet eller andre myndigheder, siden det blev indført for seks år siden, blandt andet på grund af politiets problemer med at læse det format, teleselskaberne gemte dataene i.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>