Afstemning: Hvordan er dit forhold til din Windows XP?



Hvis du arbejder i it-branchen, har du efterhånden nok fundet ud af, at Microsoft trækker supportstikket til Windows XP 8. april 2014.

Det vil sige, at tirsdag 8. april er den allersidste dag, hvor Windows-fabrikken udsender en sikkerhedsopdatering ud til det 13 år gamle styresystem.

Herefter kræver det en særlig og ret dyr aftale med Microsoft at holde Windows XP sikkert.

Så mange læser CW med XP
Antallet af Windows XP-brugere skorter det ellers ikke på.

Globalt er antallet af XP-brugere vurderet til at ligge på knap 30 procent af samtlige computerbrugere i hele verden, hvilket vil sige, at der er hundrede millionvis af XP-brugere derude.

I Danmark lyder opgørelsen fra Danske Medier Research (tidligere FDIM) på, at andelen af Windows XP-brugere på det danske internet ligger på lige godt fem procent.

Da der i Danmark formentlig stadig findes flere pc’er end indbyggere, taler vi altså om hundretusindvis af Windows XP-maskiner. 

Kun fire procent af Computerworlds læsere benytter Windows XP til at læse vores historier med, men det er langtfra ensbetydende med, at folk ikke beskæftiger sig med Windows XP til dagligt.

For at få en større klarhed over, hvor stor problematikken er i det professionelle danske it-miljø, så skal du være meget velkommen, ude til højre for denne artikel, at stemme om, hvorvidt du har siddet foran og betjent en Windows XP-desktop i dag.

Hjælp os med at hjælpe andre
Flere historier her på sitet har afsløret, at de danske regioner med ansvar for landets sygehuse kæmper en hård og dyr kamp om at få bugt med Windows XP-udfordringerne.

Hvordan står det egentligt i kommunerne? I staten? Og ikke mindst i det private erhvervsliv?

Har du selv erfaringer med Windows XP-problematikken og ikke mindst mulige løsningsforslag, så tøv ikke med at byde ind i det nedenstående debatfelt.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion, hvis du ikke ønsker dit navn nævnt i forbindelse med Windows XP-udfordringerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>