Regnskabsskandale koster kendt it-firma trecifret millionbeløb

Efter næsten et års interne undersøgelser har den amerikanske it-distributør Tech Data ifølge britiske CRN valgt at nedjustere sine regnskabstal for de sidste tre år med hvad der svarer til næsten 150 millioner kroner eller 27 millioner dollar.

Da sagen kom frem i marts i fjor, valgte Tech Data at udskyde sit endelige årsregnskab for 2012.

Samtidig blev der iværksat en uafhængig intern undersøgelse af bogføringen på en række datterselskabers leverandør-konti og interne beregninger af valutakurser helt tilbage fra begyndelsen af 2011.

Nedjusteringen betyder, at indtjeningen i det samlede koncernregnskab er sænket med tre procent.

Sagen har sit udspring i Tech Datas britiske afdeling, men har også tråde til distributørens aktiviteter i to andre europæiske lande, som Tech Data dog ikke sætter navn på.

At det kunne gå så galt, skyldes det ifølge en meddelelse fra Tech Data “utilstrækkelige kontrol-procedurer” med tilknytning til afregning af blandt andet “producenter garanti-services”.

Kulegravningen af den britiske regnskabsskandale har ført til fyringer af en række af de personer, som har haft ansvaret for de “regnskabsmæssige uregelmæssigheder”, hedder det i en udtalelse.

Her fremgår det også, at Tech Datas bestyrelse har tillid til, at ledelsen har taget hånd om de problemer, som ligger til grund for regnskabsballaden.

Læs også:

Ups: Koncernchef solgte kæmpe aktiepost 14 dage før regnskabsskandale

[b]Av-av: It-kæmpe halverer sælgernes bonus[/b]

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>