Alvorlig krypterings-fejl kan ramme mange Apple-brugere

Mange Apple-brugere risikerer at blive ramt af en lille fejl i den måde, hvorpå Apple har implementeret en ret enkel krypterings-funktion, der skærmer data mod snushaner.

Fejlen rammer nemlig utilsigtet en række desktop-applikationer.

Apple frigav fredag en patch, der løser problemet for mobilplatformen iOS, men der er endnu ikke udsendt en løsning til desktop-computerne, der ellers ofte har mange applikationer, der bygger på det fejlramte kode-bibliotek.

Ifølge sikkerhedsfolk rammer fejlen blandt blandet Apples Mail, FaceTime, Calendar, Keynote, Safari-browseren, iBooks samt selskabets Software Update-applikationer.

Også Twitter og muligvis en række VPN-forbindelser kan være blevet ramt.

Her er fejlen
Fejlen ligger ifølge sikkerhedsfolk i det såkaldte Secure Transport-bibliotek, der anvendes til at opsætte en krypteret forbindelse til mange applikationer.

Secure Transport-biblioteket er indbygget i iOS 6 og senere versuoner og OS X version 10.9 og senere.

Håndteringen af følsomme, personlige data håndteres på de fleste websites med SSL eller TLS, der sikrer en krypteret forbindelse mellem en server og den anvendte computer.

Apples fejl i Secure Transport betyder imidlertid, at en hacker kan afvikle et såkaldt man-in-the-middle-angreb, der kan anvendes til at indarbejde falske data, så det ser ud som om, at der er tale om et autentisk og sikkerhedmæssigt godkendt website.

Ifølge sikkerhedsekspert og Google-medarbejder Adam Langley er fejlen ‘dybt begravet’ i en kodelinie.

“Denne type subtile bugs dybt nede i koden er simpelthen et mareridt. Det er sikkert bare en fejl, og jeg har virkeligt ondt af den person, der har ladet en editor glide ind, så bugg’en er blevet skrevet,” lyder det fra Adam Langley i hans blog.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>