Her er fordelene og ulemperne med iPads i skolen

Introduktionen af tablet-computere som eksempelvis iPads har været en forholdsvis stor succes i de danske folkeskoler, som samlet har investeret millioner af kroner på de flade maskiner.

Også selv om de første PISA-undersøgelser med tablet-generationen tilsyneladende ikke ligefrem gav den største medvind på cykelstien.

Det fortæller associate professor Bent B. Andersen fra Aarhus Universitet, der har forsket i læring og digital undervisning i danske skoler og specifikt kigget på brugen af tablets på skoler i blandt andet Østjylland, på Sjælland og på Frederiksberg i København.

Hans overordnede forskningsinteresse er 1:1-skolen, hvor hver elev råder over en netforbunden enhed som en netbook, notebook eller tablet med eller uden fysisk tastatur.

Den helt store lyseslukker
Bent B. Andersen har arbejdet med it-hjælpemidler i folkeskolen i fem år på næsten alle klassetrin mellem 1. og 8. klasse.

Han har således igennem en del år observeret tablet-brugen på flere skoler og fulgt op med interviews med lærere og elever for at hitte ud af fordele og ulemper ved brugen af tablets.

Og her er fordelene i klart overtal, mens der ud over PISA-nedturen også lurer en anden tohovedet lyseslukker under overfladen.

“For mange børns vedkommende fylder de sociale medier mere og mere med konstante opdateringer og likes. Hvis ikke vi går ind på dette områder med råd og vejledning, risikerer vi at sætte alle gevinsterne ved tablet-brugen over styr, fordi eleverne simpelthen bliver distraherede,” forklarer Bent B. Andersen.

Han hævder derfor, at det gælder om at finde en passende balance i elevernes (sociale) medieforbrug, så de ikke bliver distraherede. 

Flere klare gevinster
På gevinstsiden hæfter Bent B. Andersen sig især ved flere faglige begrundelser for at indkøbe iPads til skoleeleverne.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>