Amerikansk stat: Smartphones skal udstyres med en ‘dødmandsknap’

Al data i form af kontakter, kreditkortoplysninger og lignende skal kunne slettes på smartphones og tablets med en ‘dødvandsknap’ eller en ‘kill-switch’, skriver amerikanske Networkworld.com.

Det er i hvert fald hensigten med en ny lov, som den amerikanske stat Californien vil have skal træde i kraft 1. januar 2015. Fra den dag skal alle nye smartphones og tablets solgt i staten have en funktion, der vil gøre en telefon eller tablet ubrugelig i tilfælde af tyveri.


Sådan ser funktion ud hos Apple. Ved hjælp af hjemmesiden icloud.com kan man med sit Appe-id logge ind og se, hvor ens Apple-enheder befinder sig. Softwaren vil også kun få telefonen til at afspille lyd eller alternativt slette indholdet ombord. Foto: Henrik Nordstrøm Mortensen

Som situationen er i dag, involverer 50 procent af samtlige gaderøveri og tyverier i San Francisco mobile devices. Noget lignende ses på landsplan i USA, skriver Networkwold.com.

Enkelte producenter har dog allerede i dag funktioner, som understøtter det, de californiske politikere ønsker. Blandt andre Apple og sit styresystem iOS. Funktionen hedder ‘Find iPhone’, og den kan både spore en stjålen iPhone og slette den data, som måtte ligge på telefonen. Også Samsung har en lignende funktion på sine telefoner i USA, skriver Networkworld.com.

Lovforslaget i Californien lægger dog ikke op til, at der skal indføres én samlet løsning til at slette data på mobile enheder trådløst. Mobilproducenter som Apple, Samsung og flere andre kan fortsat udvikle og drive deres egne systemer, så lang tid de er brugervenlige.

Det er primært frygten for, at tyve kan misbruge de personlige data, som i stigende grad fylder smartphones op, der har fået politikerne i den vestamerikanske stat til at fremsætte lovforslaget 962, som det hedder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>