Amerikanske politikere vil gøre internettet ’neutralt’ igen

Skal teleselskaberne selv kunne bestemme og prioritere trafikken i deres internetkabler, eller har forbrugerne krav på en netforbindelse, hvor alt indhold bliver behandlet på lige fod?

Sådan kan debatten om netneutralitet i meget korte træk ridses op, og i januar vandt teleselskaberne i USA en overraskende sejr i det store, principielle slagsmål om netneutralitet, der udkæmpes i disse år. De amerikanske telemyndigheder FCC tabte nemlig i en appeldomstol til teleselskabet Verizon, som fik rettens ord for, at reglerne om netneutralitet ikke gjaldt.

Læs også: Netflix truer telesektoren med ballade fra 44 millioner kunder

Nu forsøger amerikanske politikere at få en lov igennem, der igen skal gøre netneutralitet til et krav. Det skriver Ars Technica.

En række demokrater i Repræsentanternes Hus har sendt et lovforslag ud, der skal genindføre netneutralitet midlertidigt, indtil FCC får ændret reglerne mere permanent.

Spørgsmålet er så, om lovforslaget kan blive vedtaget, for repuplikanerne har flertal og har generelt været på teleindustriens side i spørgsmålet om netneutralitet.

I Europa er EU i øvrigt på vej med regler, der sikrer netneutralitet. Men der er mange stridspunkter, og resultatet kan ende med at blive så udvandet, at teleselskaberne måske kan finde smuthuller, for eksempel at de gerne må indføre positiv særbehandling af trafik på nettet, men ikke decideret blokere for andre typer trafik.

Læs også: Lov om netneutralitet rykker et skridt nærmere i dag – men teksten bliver udvandet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>