Ekspert: Hold it-afdelingen ude af Big Data-projektet

Hvor kom den besøgende på din hjemmeside fra, og endte han eller hun med at købe et produkt? Og hvad var gennemsnitstemperaturen i lagerrummet i sidste måned, hvor osten var særlig godt modnet?

Det er spørgsmål, der kan være svære at besvare, hvis ikke den slags data bliver gemt. Så gem som udgangspunkt de data, der bliver tilgængelige for virksomheden i løbet af en dag – det kan være, du får brug for dem.

Nogenlunde sådan lød budskabet fra konsulent Stig Torngaard, partner i Information Management Konsulenthuset Platon, da han på en presseseance, afholdt af Microsoft Danmark, kunne fortælle om, hvordan det ellers lidt udvandede begreb Big Data, faktisk kan være et nyttigt værktøj i virksomheden.

»Det digitale fodspor, vi slæber efter os, de rummer fantastisk mange muligheder,« kunne Stig Torngaard blandt andet fortælle.

Men for at at tilgå den værdi, som ligger gemt i data, er det altså nødvendigt at samle datane op i første omgang og putte dem i det, Stig Torngaard beskrev som en kasse. Alternativt bliver de bare tabt på gulvet, som han sagt.

»Man indsamler data i oprindeligt form, så kigger man i kassen, når man skal bruge dem. Det er en ny måde at tænke på for it-afdelingen. Så laver man (databehandlings)modellen, når man skal bruge dem Det er meget nemmere, end man tror,« sagde Stig Torngaard.

Og hvis ikke it-afdelingen umiddelbart har mulighed for at hjælpe i forhold til dataindsamling og behandling, så kan det være en god idé at se på cloud-baseredeløsninger, mener Stig Torngaard:

»Big data-projektet er sygt, når man begynder at spørge it-afdelingen: Hvad er vores Big Data strategi? It skal understøtte det, men Big Data foregår altså ude i forretningen.«

Han pointe var, det Big Data er et spørgsmål om virksomhedskultur og om at sætte sig forretningsmæssige mål for, som dataindsamling kan hjælpe med at opnå.

»For mig er det et holdningsspørgsmål. Det er en ny måde at forholde sige til virkeligheden i et informationssamfundt i stedet for, som da man levede i et industrialiseringssamfund.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>