Nu åbner Google dørene for udviklerne med Chromecast SDK

For 35 dollars kan man købe et lille fikst stykke hardware, som forbinder dit tv med Netflix, Youtube og andre videotjenester.

Men Googles Chromecast, som dimsen hedder, har indtil nu været helt kontrolleret af Google, og foreløbigt er der kun 14 forskellige applikationer, der kan samarbejde med den. Det ændrer sig nu markant, for Google har netop frigivet et SDK til Chromecast, så alle udviklere nu kan få adgang til Chromecast-streaming. Det skriver Wired, ud fra Googles officielle melding.

Ved at bruge det nye Google Cast Software Development Kit kan apps og websider få tilføjet adgang til Chromecast, så for eksempel musik og video kan blive vist på tv-skærmen. Det kræver ikke en særskilt app, men blot at udviklerne tilføjer Chromecast-opkobling til den eksisterende app eller tjeneste, skriver Google i et mere nørdet blogindlæg til udviklerne. SDK’et kommer til iOS, Android og Chrome-browseren, og konceptet er, at streaming-indholdet bliver sendt direkte fra nettjenesten til en særlig udgave af Chrome-browseren, der kører på Chromecast, mens app’en på for eksempel en telefon fungerer som fjernbetjening.

Med den lave pris for hardwaren – i hvert fald i USA – og understøttelse allerede fra Netflix og andre populære tjenester kan Chromecast ende med at få stor udbredelse, hvis udviklerne kaster sig over muligheden. En konkurrent, Roku, understøtter til sammenligning over tusind applikationer, hvoraf en del dog er værdiløse ifølge Wired. Apple TV er en anden konkurrent, men den er i vanlig Apple-stil under fuld Apple-kontrol og tillader ikke andre end særligt udvalgte partnere at koble sig på.

Høre mere om, hvordan Chromecast bliver understøttet, i videoen herunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>