App-leverandører skal tvinges til at sætte en stopper for gratis app-model

EU pønser på at sætte en stopper for den udbredte app-praksis, hvor selve app’en er gratis, men hvor man skal betale for at få adgang til særligt indhold i app’en.

En række lande har klaget til EU over den udbredte praksis – heriblandt Danmark, Frankrig, Italien og Storbritannien.

Du kan læse mere om de danske problemer med den udbredte praksis her.

I dag anvender mere end hver anden spil-app, der anvendes i Europa, den pågældende model, hvor selve app’en er gratis, men hvor brugeren inde i selve app’en bliver mødt med krav om at lægge penge for at få adgang til bestemte features.

Strid med markedsføringsregler
Det kan være i strid med EU’s markedsførings-regler, mener EU-kommissionen.

I første omgang mødes EU-kommissær Viviane Reding med blandt andre Apple og Google for at klarlægge de regler, der gælder på området.

“Det er både en forkert forretningsmodel og i strid med ånden i EU’s forbrugerbeskyttelses-regler, hvis man narrer forbrugerne. EU forventer meget konkrete svar fra app-industrien om dette emne,” lyder det fra Viviane Reding.

App-branchen forsvarer dog den såkaldte ‘freemium’-model.

“Forbrugerne får meget ud af freemium-modellen, fordi de har mulighed for at prøve produktet, inden de køber det,” siger formanden for brancheforeningen Association for Competitive Technology, Jonathan Zuck, til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også: Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>