Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark

ComputerViews: De danske it-leverandører udfordres frontalt af de asiatiske firmaer, der for alvor er begyndt at få øjnene op for mulighederne i det danske marked.

Engang i en ikke så fjern fortid bestod det asiatiske element i den danske it-branche primært af outsourcingen af kode-opgaver til asiatiske lande, hvor udviklere og kode-folk løste de tilsendte opgaver på de store kodefabrikker i ikke mindst Mumbai i Indien.

I dag er vi et skridt videre, og konsekvenserne er så småt begyndt at kunne mærkes.

For asiaterne – inderne og kineserne -  vil levere varen, og den vare mener de ofte – måske ikke overraskende – at deres egne folk bedst kan levere.

Indisk satsning
Således har Danmarks toneangivende og største telefirma, TDC, valgt at satse på hele to af slagsen, nemlig indiske Tata Consultancy Services (TCS) og kinesiske Huawei, der begge skal stå for kæmpe-leverancer til TDC i de kommende år.

Tata med i alt 285.000 ansatte og operationer i 44 lande overtog i februar 2012 TDC’s it-drift og it-udvikling fra CSC, som dermed mistede sin største private kunde herhjemme.

Det kan du læse mere om her.

Og i september sidste år meddelte TDC, at kinesiske Huawei formedelst fire milliarder kroner over seks år skal drifte og stå for TDC’s mobilnetværk, der er Danmarks største.

Også indiske TCL og den den indiske kodegigant Wipro – med i alt 145.000 ansatte verden over – satser målrettet på Danmark, hvilket du kan læse mere om her: Indisk gigant rykker massivt ind i København: vil hapse danske udviklerjob.

De store asiatiske it-leverandører er med andre ord for alvor begyndt at lande drifts-opgaver af den helt store kaliber i Danmark.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>