Sådan er det gået siden iPads blev indført i skolen


Lærer-udtalelser:

“Jeg har mere tid til individuel vejledning af mine elever.”

“Med iPads har jeg mere tid til mine elever”

Om forskellen mellem en pc og en tablet siger næsten alle lærere:

“En iPad virker bare. Man åbner den, og så virker den”.

Forske-rudtalelser:
Det svenske forskningshold påpeger, at tablet-strategien er bedre, end hvis eleverne selv medbringer deres egne enheder ud fra bring-our-device-tankegangen (BYOD):

“Læreren i et BYOD-klasseværelse skal fremstille mere end ét digitalt design, og lærerne skal mindst have en plan A, B og C med i lommen. Han eller hun skal have forskellige planer til forskelligt udstyr, og dette kan føre til en tidkrævende teknisk lektion i stedet for at kunne fokusere på timen og emnet.”

Om elevernes forhold til deres udleveres Apple-tablets siger forskerholdet:

“Eleverne er virkelig glade for at få iPads. Men vi har endnu ikke tilstrækkelig mange data til at kunne opstille et færdigt billede.”

Om brugen af iPads siger forskerne:

“Når iPad’en indpasses i den didaktiske plan, så sker der fremskridt i elevernes læring. Dette var tilfældet i 8 af 15 klasser [...]i den anden halvdel af de observerede klasser blev de digitale, didaktiske designs ikke planlagt tilstrækkeligt eller gennemført tilstrækkeligt, og de understøttede ikke læringen.

Kilder: Isa Jahnke, Lars Norqvist, Andreas Olsson, forskere ved Umeå Universitetet i Sverige

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>