Blog: Er danske hostingkøbere uvidende? BFIH mener ja!






Den relativt nystartede “Brancheforeningen af IT-hostingvirksomheder i Danmark”, forkortet BFIH, er naturligvis meget glade for deres “Certificeret Hosting” emblem, i daglig tale kaldet Hostingmærket. Hostingmærket er tænkt som en blåstempling af kvalitets- og sikkerhedsniveau af hostingvirksomheder. Kundernes fordel er, at hvis de ikke ved meget om hvad de skal købe, så skal de vælge en hostingvirksomhed, der kan fremvise nævnte emblem.

På Hostingmærkets web site står der: 
“Købere af hosting er utroligt forskellige, men har ét til fælles: De køber kun sjældent hosting …

.. og rigtigt mange af dem ved ikke ret meget om it og hosting. Det er naturligvis en udfordring at skulle købe noget, hvor man ikke selv kan vurdere kvaliteten. Vi har derfor samlet en række praktiske råd til hjælp i købsprocessen.”

Læs Hostingmærkets praktiske råd her og vurdér selv.
http://www.hostingmaerket.dk/koebsguide

Mage til tynd kop te skal man lede længe efter…

Hosting markedet har vel snart 20 år på bagen og må siges at være modent. Tilmed er der blevet talt outsourcing op og ned af stolper i årevis. Veluddannede, højtlønnede IT-chefer, der konstant videreuddanner sig, er i allerhøjeste grad kompetente og værdige sparringpartnere i købssituationer. Derfor undrer det mig dybt, at en brancheforening, der tæller så mange kendte større hostingvirksomheder, stadig i det herrens år 2014 undervurderer deres kunder groft.

Kernen i BFIH’s programerklæring er værd at lægge mærke til. Den handler om, at deres medlemmer er ISAE 3402 certificerede (hvilket forstås, skulle være eksklusivt), og at, citat: “Overliggeren er sat højt”. Hvaba? Der er intet nyskabende i ISAE 3402 certificering. Den har såmænd været best-practice i efterhånden en del år blandt den seriøse del af hostingbranchen – fordi kunderne efterspørger den.

Kort fortalt indebærer *ISAE 3402 certificering følgende: 

1. At kunne tilbyde kunder en erklæring om sikkerhedsniveauet som udtryk for kvalitet og sikkerhed knyttet til de aftalte ydelser.

2. At kunne dokumentere et givent sikkerhedsniveau, hvilket er et naturligt salgsparameter og kan være afgørende for en kundes beslutning om valg af outsourcing leverandør.

3. At få dokumenteret den udførte gennemgang via en rapport, som omfatter konstruktive anbefalinger til forbedringer af sikkerhedsniveauet i det omfang, der måtte være identificeret et behov herfor.

4. At givne it-sikkerhedsstandarder lægges til grund for vurderingen, eks. DS 484, ISO 27001/27002, God it-skik, CobIT eller andre.

5. At kunne signalere overfor omverden, at virksomheden har ladet uafhængige revisorer gennemgå virksomhedens forhold, hvilket i mange tilfælde kan medvirke positivt i virksomhedens markedsføring.

* kilde: http://www.revi-it.dk/

Som det ses, er ISAE 3402 certificering blot en naturlig del af enhver hostingvirksomheds DNA – og ikke raketvidenskab.

- it’s all about uptime…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>