Så meget tjener Apples danske medarbejdere

De mange milliarder af dollar, som hvert år ruller ind på både top- og bundlinie hos Apple, kommer også de ansatte til gode.

Tal fra det seneste regnskab i it-gigantens skandinaviske selskab, Apple Aktiebolag, viser, at de 164 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge og Finland i 2012/2013 fik udbetalt 101 millioner kroner i løn. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på lige i overkanten af 50.000 kroner.

Ser man ud over de enkelte lande, er det de danske ansatte, som klarer sig bedst i lønkapløbet.

De 35 ansatte i den danske del af Apple fik ifølge regnskabet en årlig hyre på 766.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på knap 64.000 kroner. Til sammenligning får de norske kolleger omkring 57.000 kroner, mens svenskere og finner må nøjes med i underkanten af 46.000 kroner.

Det skandinaviske Apple-selskab tager sig udelukkende af salgssupport og markedsføring på vegne af andre selskaber indenfor Apple-koncernen. Det er så også forklaringen på, at årsomsætningen i Apple Aktiebolag “kun” udgør 364 millioner danske kroner.

Men ud af den i Apple-sammenhæng beskedne omsætning ryger næsten halvdelen – 180 millioner kroner – ned på bundlinien som overskud før skat.

Apple opgiver hverken danske eller skandinaviske regnskabstal for sit samlede salg og overskud.

I de fire skandinaviske lande har Apple 87 forhandlere, der er certificeret som premium resellers.

Læs også:

Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>