Microsoft: På denne dato standser vi salget af Windows 7

Går du med planer om at investere i en splinterny pc udstyret med en af de tre basale udgaver af styresystemet Windows 7, skal du snart til at rykke ud i butikkerne.

Microsoft afslutter nemlig salget af de tre basale styresystem-udgaver – Home Basic, Home Premium og Ultimate – 31. oktober i år, hvor de tre udgaver vil ramme den såkaldte ‘end-of-sales.’

Det betyder, at Microsoft fra 31. oktober ikke længere vil levere styresystemet til installering på fabriksklare maskiner, der er på vej ud i butikkerne.

De tre pågældende udgaver er alle rettet mod forbrugerne og ikke mod virksomhederne, og Home Premium har længe været den klart mest populære blandt pc-producenterne, når de har skullet vælge mellem de tre basis-udgaver.

Stopper to år efter lancering
Microsoft indførte i 2010 en regel om, at selskabet stopper salget af et styresystem, et år efter at dets efterfølger er blevet lanceret, mens leverancerne til pc-leverandørerne afbrydes, to år efter at den nye version har set dagens lys.

Denne regel følger Microsoft med afbrydelsen af salget af Windows 7 til pc-leverandørerne, idet systemets efterfølger, Windows 8, blev lanceret i oktober 2012.

Business-pc’er lever endnu
End-of-sales-datoen gælder imidlertid kun de basale, forbrugerrettede Windows 7-computere og ikke de tungere business-rettede udgaver.

Microsoft bedyrer, at selskabet vil give et års varsel til pc-leverandørerne, inden leverancerne af Windows 7 Professional indstilles.

Det betyder i sagens natur, at pc-leverandører som Lenovo, HP og Dell i skrivende stund har mulighed for fortsat at sælge pc’er med Windows 7 Professional til i hvert fald februar 2015 – og sandsynligvis endnu længere.

Det skyldes, at Windows 7 har vist sig populær blandt mange virksomheder, der har reageret mod den nye kakkel-baserede brugergrænse-flade i Windows 8, som slet ikke ligner det Windows, som brugerne hidtil har været vant til.

Blandt andre analysehuset Gartner har tidligere vurderet, at Windows 7 vil blive det mest udbredte Windows-system i virksomhederne i løbet af nogle år, og at mange virksomheder vil forsøge at beholde Windows 7 så længe som muligt.

Læs også:

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Sådan nedgraderer du nemt Windows 8 til Windows 7

Guide: Sådan kommer du godt i gang med Windows 8

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>