Blog: Hvor længe skal vi vente på den BI løsning?




Løsningen er at bygge et ‘Analyserum’ også kaldet ‘Agile data Lab’. Se den nederst til højre i BIWises anbefalede reference-arkitektur http://www.slideshare.net/ (…)

Dette er en ‘motorvej’ ved siden af den centrale datamodel. Fordelen er, at den genbruger de fleste af den kendte data, men ikke afstemmer imod dem. Det er ekstremt effektivt, hvis man ønsker at introducere nye data i rapporteringen, som ikke har været brugt før. Eksempelvis salgschefens nye produkt-mix.

Det vil blot tage dage at vise salgstal i den nye struktur her, så brugerne kan begynde at lægge sig fast på det endelige design. Og det vil foregå p åden kendte platform med værktøjer som brugerne er trænet i.

Ofte ser vi en anden teknologi  i analyserummet end i det centrale warehouse, eksempelvis SQL server på Teradata, eller SAS på Oracle, oftest med Excel på toppen som præsentationslag.

Og salgschefen går glad derfra, motiveret for at tage ejerskab for sine data og sin rapportering.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>