Brasilien får nyt søkabel til Europa

Brasilien har ifølge Reuters indgået en aftale med EU, der betyder, at der bliver lagt et nyt søkabel mellem Fortaleza i Brasilien og Lissabon i Portugal.

Under et møde i Bruxelles udtalte Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, at aftalen var essentiel for at garantere internettets neutralitet.

Dermed er aftalen om det nye kabel, der løber op i 185 millioner dollars, endnu et skridt på vejen mod Brasiliens ønske om at gøre sig uafhængig af datatrafik til USA.

Som det er i dag, er det nemlig ikke muligt, da landets nuværende aldrende søkabel til Europa kun er i stand til at håndtere almindelig telefoni. Derfor er Brasilien nødt til at dirigere sin datatrafik over USA’s søkabler for at kunne kommunikere med Europa.

Lige siden Edward Snowdens afsløringer af NSA’s gennemgribende overvågning af internettet så dagens lys, har Brasiliens præsident været helt i front med skarp kritik af USA’s metoder.

Tilbage i september 2013 proklamerede Dilma Rousseff sit ønske om at udvikle et nyt internet i Brasilien, som skulle være uafhængigt af trafik til USA. Planer, som der stadig arbejdes på.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>