Bredbånd: Sverige når sit mål om 100 megabit/s-forbindelser til hele landet i 2020

Med løbende investeringer for knap 1,9 milliarder danske kroner er Sverige godt på vej til at nå sit 2020-mål med en bredbåndsforbindelse på 100 megabit/s til hele landet. Det skriver svenske Computerworld.

Det mener i hvert fald den svenske it- og energiminister Anna-Karin Hatt fra Centerpartiet, der bygger sine udtalelser på de seneste tal fra det svenske Post- og Telestyrelsen. Som eksempel henviser hun til Stockholm, hvor 90 procent af husstandene har adgang til en fiberforbindelse. Til sammenligning har kun 15 procent den samme mulighed i Oslo, skriver svenske Computerworld.

Ministeren roser blandt andre det kommunale fiberselskab Stokab, der de seneste 20 år har sat fokus på at få udbredt bredbånd til svenskerne og investeret massivt. Det betyder, at over 2,7 millioner svenske hjem i dag har mulighed for at koble sig op på en fiberforbindelse, der er med til at forøge hastigheder i landet markant.

De svenske regeringsmål for bredsbåndshastigheder modsvarer de danske. Den danske regeringer lover nemlig samtlige danskere – private som virksomheder – en forbindelse på mindst 100 Mbit/s i download og 30 Mbit/s upload i 2020.

Kigger man på de seneste tal for Danmark, har Erhvervsstyrelsen beregnet, at omkring 70 procent af danskerne kan få en 100 Mbit/s-forbindelse. Dog har der været stor debat om, præcis hvordan Erhvervsstyrelsen måler de hastigheder. Så sent som i sidste uge åbnede Erhvervsstyrelsen efter mere end et års forsinkelse op for sin bredbåndsmåler, så alle og enhver kan indberette den hastighed, som lige præcis de sidder med.

Læs også: Ny kortlægning: 70 procent af danskerne kan få internet med 100 megabit/s

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>