Google vil skabe real-time 3D-animationer af det rum du står i

Forestil dig, du står i din dagligstue, og at den pludselig bliver lavet om til en slagmark midt i et krigsspil, du har gang i på din smartphone.

Det er en af idéerne bag Google Tango, som er et projekt, hvor Google tester real-time 3D-animationer udført af smartphones, skriver amerikanske Techcrunch.

Foreløbigt bliver 200 særligt udvalgte udviklere udstyret med en smartphone, der har både et almindeligt 4 MP-kamera installeret, men dertil også en sensor til at måle dybden af for eksempel din dagligstue og samtidig en bevægelsessensor. Foruden det er telefonen udstyret med både kompas og et gyroskop.

Alle de data indsamles til 250.000 3D-målinger i sekundet og animerer direkte på skærmen af telefonen. Meningen er, at blandt andre spiludviklere kan bygge spil op, som tager udgangspunkt i den verden, du rent faktisk befinder sig i. Men også løsninger til eksempelvis blinde mennesker vil på sigt kunne gøre en smartphone langt mere brugbar til at navigere rundt indenfor, hævder Google.

Fremtiden apps, som understøtter 3D-teknologi skal skrives i en Java, C/C++, og de 200 særligt udvalgte udviklere skal lave forsøg med både spil og apps til indendørs navigation. Projektet er startet af computeringeniør Johnny Lee, som tidligere har arbejdet med bevægelsessensoren Microsoft Kinect i selvsamme firma, skriver Techcrunch.

Du kan se Google Tango beskrevet af Google selv i denne YouTube-video:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>