Dansk it-firma vil fordoble antallet af danske kontorer

I 2010 stiftede tre danske iværksættere it-firmaet Tradeshift, der blandt andet tilbyder cloudbaseret e-fakturering mellem virksomheder verden over. Knap fire år senere har virksomheden 150 medarbejdere i 31 lande verden, og planen er at vokse sig dobbelt så store i 2014.

»Vi regner med at have 300 medarbejdere, inden året er omme. Og vi fordobler antallet af danske kontorer,« siger administrerende direktør og medstifter Christian Lanng til P1.

Opret et cv på Jobfinder – og lad arbejdsgiveren finde dig.

Selv er Christian Lanng flyttet til software-mekkaet Silicon Valley, hvor Tradeshift har kontor – såvel som i London, Kina og snart også Tokyo. Alligevel holder firmaet fast i sine danske rødder og hovedkontoret i København, hvor 60 medarbejdere er beskæftiget med produktudvikling.

Vækstmeldingen fra Christian Lanng kommer, efter at det singaporeanske ventureselskab Scentan Ventures har skudt mere end 400 millioner kroner i virksomheden. Det betyder, at Tradeshift på mindre end fire år er vokset ud af et garage-kontor og nu har en værdi i omegnen af 3 milliarder kroner.

Læs også: Sådan skaffer du kapital til din start-up virksomhed

Det hele startede med NemHandel, som var et offentligt netværk til e-fakturering udviklet til danske virksomheder. Sammen med daværende kolleger og siden medstiftere Mikkel Hippe Bruun og Gert Sylvest besluttede Christian Lanng sig for at forsøge at gøre konceptet globalt, så både store og små virksomheder i hele verden kunne få lige adgang til samhandel og data og hinanden.

Det har resulteret i 500.000 brugere i mere end 190 lande, som i Danmark tæller blandt andet TDC og Vestas. Og nu altså også muligheden for endnu en gang at vokse sig større.

Medarbejdere skal stikke ud over det normale

Tradeshift har tidligere søgt efter danske softwareudviklere. Noget, som teknisk chef Gert Sylvest i 2011 betegnede som en mangelvare over for Version2.

Dengang søgte virksomheden 15-20 nye udviklere. Kodeordene var kreativ, entreprenør-gen og kontrol med den nyeste teknologi. Gert Sylvest efterlyste især folk, som var villige til at træde uden for deres eget trygge felt.

Tradeshift bryster sig af at vælge medarbejdere, der stikker ud over det normale, tør sige deres mening lige ud og ser det som deres pligt at træffe egne beslutninger.

Noget tyder altså på, at der venter firmaet en udfordrende opgave, når de de går i gang med at hyre medarbejdere til de nye danske kontorer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>