Danske virksomheder skal lære at høste data-guld

Ifølge en ny rapport fra Erhvervsstyrelsen ligger der en sand data-guldmine og venter på det danske erhvervsliv. Men virksomhederne skal hjælpes på vej, hvis de skal udnytte potentialet.

Rapporten ‘Big Data som vækstfaktor i dansk erhvervsliv’ afdækker og analyserer danske virksomheders brug og udbytte af data. Unge iværksættere og store virksomheder er i front på brugen af data, men ifølge Erhvervsstyrelsen er det et fåtal, der udnytter data-potentialet.

»Analysen viser, at der er et enormt vækstpotentiale i brug af data, men det er stadig kun meget få virksomheder i Danmark, der arbejder med data. Når virksomhederne er tilbageholdende skyldes det bl.a. manglende viden om de potentielle gevinster og manglende data-kompetencer«, udtaler Betina Hagerup, der er direktør i Erhvervsstyrelsen.

Ifølge Betina Hagerup peger virksomhederne på, at den mangler vejledning og gode eksempler på, hvordan lignende virksomheder anvender data i deres forretning.

Derfor er Erhvervsstyrelsen på vej med tiltaget Innovation Camp, skal gøre danske virksomheder bedre til at udnytte offentligt tilgængelige data. Innovation Camp er en udfordring til virksomhederne om at udvikle de bedst mulige produktidéer på baggrund af data, som Erhvervsstyrelsen og tre andre myndigheder stiller til rådighed.

Dansk Erhverv ser muligheder

Rapporten fra Erhvervsstyrelsen får Dansk Erhverv til at efterlyse etableringen af et fælles samlingspunkt for virksomheder, der bruger data i forretningen.

»For at udnytte mulighederne i Big Data foreslår Dansk Erhverv, at der opbygges en national Big Data-enhed baseret på offentlig-privat partnerskab. Enheden skal fungere som offentligt samlingspunktet for private udviklere, der arbejder med frie data«, hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv, der håber, at den foreslåede enhed kan hjælpe virksomheder til at forstå og bearbejde de data, der er frit tilgængelige hos det offentlige.

Læs rapporten her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>