Dansker vil genoplive Nimbus-motorcyklen

Nimbus-motorcykler har ikke været produceret siden 1960, alligevel har alle en historie, hvori der indgår en Nimbus. Det siger iværksætter Claus Støvlbæk Clausen fra Grenå.

Nu vil han bygge Nimbus-motorcykler, som de så ud dengang, men i en version, hvor de samtidig lever op til vores dages sikkerheds- og miljøkrav.

»Jeg fik ideen under bruseren og skyndte mig ned og ringede til Nilfisk-Advance A/S, som stadig har alle rettigheder til navn og teknik. Men de havde nogle måneder tidligere netop indgået en aftale om salg af mærket,« fortæller han.


Sådan så Nimbus motorcykel type C ud, da den blev produceret af Fisker og Nielsen. Her er det en Model ‘Sport’ fra 1950. Modellen havde kælenavnet ‘Humlebien’ og i alt blev der produceret 12.000 styk.

Men Claus Støvlbæk Clausen er en vedholdende mand, og da han jævnligt i tiden derefter kontaktede Nilfisk-Advance A/S for at høre, om aftalen var endelig, endte det med, at han blev inviteret til et møde. Aftalen med den anden part var faldet til jorden, og Nilfisk ville gerne have Claus Støvlbæk Clausen til at komme med en plan.

Den er nu ved at falde på plads, og Nilfisk-Advance A/S har overdraget alle rettigheder og tekniske tegninger:

»Vi skal nu i gang med at redesigne motorcyklen. Det er klart, at nogle af de ting, som har gjort motorcyklen ikonisk, rører vi ikke ved. Det er for eksempel styr, kadanaksel, sidevognen og lyden,« fortæller han.

Nogle dele skal dog designes om, for eksempel tanken og lygterne, så man tydeligt kan se, at der er tale om en ny og moderne motorcykel, tilføjer han.

Selve designfasen kommer til at tage de næste ni måneder. Herefter er det planen, at en egentlig produktion skal sættes i gang:

»Vi har den fordel, at der ikke er noget eksisterende produktionsudstyr, som skal tilpasse en ny produktion. Det er derfor mit håb, at vi kan producere her i Danmark. Nimbus er jo en dansk motorcykel, og det hører med til historien, at det er produceret i Danmark,« siger han.

Håber på B&O-direktør i bestyrelsen

Claus Støvlbæk Clausen indrømmer, at han har skævet en del til den måde, den britiske motorcykelproducent Triumph blev reddet i 1990’erne – endda med den danske direktør Tue Mantoni i spidsen. Udgangspunktet ligner lidt, da man hos Triumph også startede fra bunden af med helt nyt produktionsudstyr.

Derfor håber Claus Støvlbæk Clausen da også, at han kan lokke Tue Mantoni ind i bestyrelsen for det nye selskab.

På nuværende tidspunkt er 20 procent af finansieringen på plads, men da der ikke skal bruges så mange penge i opstarten, er det er ikke noget som bekymrer Claus Støvlbæk Clausen:

»Vi mangler stadig to-tre private investorer, men udsigten til fortjeneste er så god, at de nok skal komme,« siger han.

Hvis alt går vel, vil produktionen gå i gang i midten af 2015.

Til dem, som måske håber på at køre på en moderne udgave af ‘kakkelovnsrøret’, så må Claus Støvlbæk Clausen desværre skuffe:

»Nej, den har vi ingen planer om at genskabe.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>