DARPA åbner stort open source-arkiv

Den amerikanske regerings forskningsfond DARPA har nu åbnet et nyt arkiv, hvor den har samlet en stor mængde af den open source-software, som er blevet udviklet i forbindelse med de projekter, fonden har støttet. Det skriver The Verge.

Open source-softwaren omfatter blandt andet en række biblioteker til håndtering og analyse af store datamængder. Det gælder eksempelvis biblioteker til at jonglere med meget store matricer i hukommelser og visualiseringsværktøjer, der kan tegne grafer ud fra kombinationer af flere parametre.

Det meste af softwaren har hele tiden været open source, men ikke nødvendigvis let at finde for andre forskere eller softwareudviklere, som kunne bruge softwaren.

Derfor har DARPA nu samlet softwaren i DARPA Open Catalog, hvor man både kan se en beskrivelse af softwaren og få links direkte til projekterne på eksempelvis Github eller se, hvornår softwaren forventes frigivet, hvis den ikke allerede er det.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>