Elitesoldater får ‘pilot-display’ på hjelmen

Traditionelt har avancerede head-up displays, HUD, været forbundet med piloter ombord på kampfly.

Men nu har den britiske våbengigant Bae Systems udviklet et HUD, der monteres på soldaternes hjelme og føder afgørende data direkte til soldaterne, også selv om de er på patruljer langt fra eksempelvis køretøjer.

Systemet kaldes Q-Warrior og bliver netop nu testet af amerikanske specialstyrker. Formålet er at give soldaterne adgang til data som position, målsøgning, identifikation af venner og fjender og meget andet gennem en lille transparent skærm, der monteres på hjelmen, oplyser Bae Systems.


Denne grafik viser et overblik over alle de informationer, Q-Warrior kan vise. (Illustration: Bae Systems)

Det nye system anvender en skærm i høj opløsning med fuldt farvespektrum. Det gør det muligt at mikse store mængder data som målsøgningssymboler og video i 3D med de omgivelser, som soldaten ser gennem skærmen, fuldstændig som en pilot ser det gennem sit HUD.

Samtidig er systemet udstyret med varmefølsomme kameraer, så soldaten kan se data og omgivelser om natten uanset vejrforhold.

Bae Systems forventer, at det i første omgang vil være specialstyrker og forward air controllers, der vil have gavn af det nye letvægtssystem. På sigt vil også andre angrebsstyrker som marinekorpset og luftbårne enheder blive brugere, lyder det i en meddelelse.

Se PR-video om systemet fra Bae Systems:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>