Energiminister vil lempe grøn elafgift

Energiminister Morten Helveg Petersen fra de Radikale åbner for at lempe på den grønne el-afgift for virksomheder og private, også kendte som PSO-afgiften, skriver Jyllands-Posten.

Sidste år opkrævede staten 5,14 milliarder kroner på afgiften. I år ventes afgiften at komme op på 6,3 milliarder kroner eller over 20 øre pr. kWh.

»Jeg kan sagtens se alvoren for de energiintensive virksomheder. Derfor er der brug for handling, og derfor vil jeg nu tale med alle partierne bag den grønne omstilling,« siger Rasmus Helveg Petersen til Jyllands-Posten.

Afgiften, der opkræves direkte hos virksomheder og private brugere, bruges til den grønne omstilling af Danmark som tilskud til vindmøller, biogas og træflis. Vindmølleejere på land og på vandet får størstedelen af støtten.

Morten Helveg Petersen peger på, at der også skal være en rabat til private elkunder, som i første kvartal af 2014 står til at skulle betale 22,3 øre i PSO-afgift pr. kWh. Det er rekord og betyder i praksis, at hver husstand årligt betaler godt 1.100 kr. i afgift alene for den grønne omstilling, skriver Jyllands-Posten.

Ministeren understreger, at ændringerne i afgiften skal findes hurtigt, men at han ikke vil forhaste processen unødigt. Morten Helveg Petersen indkalder inden for et par uger forligspartierne til drøftelser om afgiften.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>