Folketinget tvivlsomt orienteret om PROASK-skandale

Det skandaleramte it-system PROASK har længe været i problemer, men folketinget har i en 15 måneder lang periode fra januar 2012 til april 2013 slet ikke været orienteret om udviklingen, skriver Berlingske.

Det til trods for, at Folketingets finansudvalg i 2008 blev lovet løbende opdateringer om sagen, og den udviklede sig dramatisk i netop de 15 måneder, hvor folketinget ikke blev orienteret. Korrespondancer mellem Arbejdsskadestyrelsen og Beskæftigelsesministeriet, som Berlingske har fået aktindsigt i, viser at orienteringer flere gange er blevet forberedt, men standset.

Blandt andet viser en korrespondance mellem de to myndigheder, at en medarbejder i Beskæftigelsesministeriet i marts 2013 skrev til ministeriet, at »vi efterhånden er nået dertil, at vi snarest må orientere Finansudvalget på ny. Det skal især ses i lyset af, at der efterhånden er gået godt et år siden sidste orientering, og at der siden da er sket væsentlige ændringer i systemet,« skriver Berlingske.

Svaret fra en ledende medarbejder i Arbejdsskadestyrelsen lyder:

»Vi kan vel ikke fortælle finansudvalget, at vi medio april muligvis får en anbefaling om at skrotte PROASK? Jeg anbefaler derfor, at vi først orienterer finansudvalget ultimo april,« skriver Berlingske.

Det nye sagsbehandlingssystem PROASK skulle oprindeligt gøre sagsbehandlingen i Arbejdsskadestyrelsen mere effektiv og mindske sagsbehandlingstiden væsentligt, men i stedet har systemet nu kostet staten 164 mio. Kr. Derudover anbefaler konsulenthuset Deloitte nu at skrotte systemet fordi, det ikke bliver lige så effektivt som det tidligere system fra 1991.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>