Styrelse brugte mindst 14,4 millioner kroner ekstra på konsulenter til it-fiasko

Arbejdsskadestyrelsen brugte i alt 17,9 millioner kroner på ekstern rådgivning, inden det nye sagsbehandlingssystem Proask var færdigt. Den endelige konsulentregning kan imidlertid blive endnu højere.

Da Beskæftigelsesministeriet først fremlagde budgettet for Proask i december 2008, lød posten på ekstern rådgivning på 3,5 millioner kroner. Da Arbejdsskadestyrelsen sidste gang orienterede Folketingets Finansudvalg om budgettet i januar 2012, var posten altså vokset til 17,9 millioner kroner.

Efterfølgende har Arbejdsskadestyrelsen fået lavet to rapporter fra Gartner og Deloitte.

Den sidste rapport fra Deloitte anbefaler helt at droppe projektet, efter der er brugt i alt 164 millioner kroner på systemet, som i januar 2014 stadig ikke fungerede efter hensigten.

Læs også: Nyt offentligt it-system vakler: Fem gange langsommere end system fra 1991

Rapporten fra Gartner konkluderede, at det ville være muligt at udvikle videre på Proask og stadig opnå den forventede gevinst. Gartners rapport indeholdt dog ifølge et brev fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ikke en tilstrækkelig analyse til at vurdere, præcis hvad der skulle investeres i.

Det var grunden til, at Arbejdsskadestyrelsen bestilte endnu en rapport fra Deloitte, som altså fandt, at det ikke ville være muligt at få Proask til at levere en ydelse, der blot svarede til det, der var muligt med det mere end 20 år gamle sagsbehandlingssystem.

Deloitte peger ifølge Mette Frederiksens brev på en kompleks driftsarkitektur for det SOA-baserede Proask, som endvidere havde 22 forskellige grænseflader til andre it-systemer.

Læs også: Kriseramt it-system var en prøveklud og et højrisikoprojekt fra begyndelsen

Driftsproblemerne har angiveligt også vist sig undervejs i projektet. I første omgang havde Arbejdsskadestyrelsen ikke taget databasesoftwaren og tilhørende hardware med i budgettet. Det dukkede derfor op som én af de første overskridelser af budgettet med 7,4 millioner kroner.

Læs også: Vingeskudt it-projekt: Glemte software og hardware for 7,4 millioner

Senere blev posten dog nedskrevet med 4,3 millioner kroner, fordi man valgte at outsource driften. Det betød en lavere umiddelbar investering, men højere driftsomkostninger på sigt. Den budgetterede besparelse forsvandt dog undervejs i løbende justeringer af budgettet.

Udgifterne til eksterne konsulenter var i januar 2012 den største post uden for selve kontrakten med hovedleverandøren Steria. Proask-systemet blev dog først afleveret i december 2012, men Finansudvalget har aldrig modtaget et afsluttende aktstykke med de samlede omkostninger, selvom Beskæftigelsesministeriet stillede det i udsigt i april 2013.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>