Forkert opdatering sendte rejsekort til tælling

Den opdatering, der natten til fredag blev rullet ud på landets rejsekortstandere, og som har bevirket, at standerne ikke har fungeret midt i morgenmylderet, var den forkerte. Det skulle have været en opdatering, der blandt andet korrigerer fejl i tidsrabatter for ’Ung’ og ’Pensionist’, men i stedet blev en anden sendt ud til standerne.

»Billedet er p.t., at der er lagt en grundlæggende forkert opdatering på,« siger administrerende direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten.

Han fortæller, at nu bliver den opdatering, der skulle have været kørt ud i nat, lagt ud på standerne.

Rejsekortstanderne bliver opdateret en gang om ugen, men alligevel endte det, der er en rutinemæssig sag, altså med et katastrofalt nedbrud i transportsystemet.

»Det er en ugentlig foreteelse, som ikke burde give problemer hvis man tager den rigtige opdatering,« siger Bjørn Wahlsten.

Læs også: Ekspert: Nedbrud udstiller rejsekorttomrum – ingen ved, hvem der bestemmer

Wahlsten har i skrivende stund ikke noget konkret bud på, hvad der førte til, at den forkerte opdatering blev udsendt, som altså har fået rejsekortstandere landet over til at stå af fra tidligt fredag morgen.

»Det kommer vi til at tage en indgående diskussion med vores leverandør om,« siger han. Leverandøren er East-West Denmark Aps, der er ejet af franske Thales og Accenture.

Fredagens nedbrud kommer ifølge Bjørn Wahlsten til at få konsekvenser for, hvordan opdateringer til standerne fremover bliver rullet ud.

»Det gør det. Uanset hvad den konkrete årsag er, så skal vi sikre, at det ikke kan ske igen,« siger han.

Desuden fortæller Bjørn Wahlsten, at nedbruddet også kommer til at afføde en overordnet evaluering i forhold til håndteringen af den slags situationer.

»Der er en beredskabsplan, og den fungerede faktisk. Folk fik hurtigt sat sig sammen, og der blev også truffet de nødvendige beslutninger, så der var en melding ude lidt over otte i morges,« siger han og tilføjer:

»Der er ingen tvivl om, at når vi har fået genoprettet tingene, så bliver der en samlet opfølgning, der skal se på alle elementer i processen, og om de kan gøres bedre næste gang.«

Selvom den rigtige opdatering er ved at blive rullet ud til landets rejsekortstandere, så kan der være standere i busser, der først bliver opdateret lørdag. Forklaringen er, at busstanderne er offline og derfor først bliver opdaterede, når busserne er i garage.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>