Frygter du at få sparket? Gå i stedet efter disse job-typer

Niels Bertelsen_Prosa_faktabox

Tidligere anså mange et it-job som et fremtidssikkert job.

Men teknologiverdenen er i så hastig udvikling, at folk, der arbejder med it, i dag kan risikere at blive overflødiggjort. 

Det skyldes ikke mindst den omfangsrige brug af outsourcing og nye former for automatiseringer.

Men der er dog brancher, hvor it-job lader til at være mere sikre end andre.

En undersøgelse, som it-analysehuset IDC sidste år foretog blandt 600 nordiske it-beslutningstagere, viser eksempelvis, at hele 52 procent af de adspurgte i finanssektoren overvejer at benytte sig af muligheden for offshoring – altså outsourcing af stillinger til udlandet – mens det “blot” er tilfældet for 17 procent af it-beslutningstagerne i det offentlige og for 23 procent af de adspurgte i “handel og transport-branchen”.

Offshoring sker i alle brancher
På trods af det ser Niels Bertelsen, formand for it-fagforeningen Prosa, det dog ikke som en branche-specifik udfordring.

“Offshoring af it-job er noget, vi ser i alle brancher. Både i finansverdenen og i den offentlige sektor,” siger han og henviser til, at det offenlige ofte bruger it-leverandører som eksempelvis CSC, der gør brug af udenlandsk arbejdskraft.

Men ifølge Niels Bertelsen oplever Prosa dog, at der er jobfunktioner, der er større fremtidssikring i end andre.

Han forklarer, at Prosa forventer, at der i fremtiden vil være stor efterspørgsel efter folk, hvis it-færdigheder er suppleret med andre kompetencer.

“Det gælder, uanset om du arbejder med velfærdsteknologi eller har et it-job i forsikringsbranchen. Alle steder er der behov for, at du både har it-forståelse og forretningsforståelse. Det vil sige, at du ikke bare kan lave et it-system, men også kan lave et it-system, der matcher forretningsmodellen i den pågældende virksomhed og branche,” siger Niels Bertelsen.

Han giver et eksempel:

“Hvis du skal være med til at udvikle det nuværende system med elektroniske patientjournaler, er det muligvis ikke nok at have it-færdigheder. Så skal du også have en forståelse for, hvordan medicin fungerer, og hvordan det er at arbejde på et hospital,” siger han.

Blandingsuddannelser giver sikkerhed
Ifølge Prosa-formanden opnåes denne form for forretningsforståelse ofte ved hjælp af de såkaldte blandingsuddannelser, hvor undervisning i teknologi suppleres med andre fag.

Du kan vælge uddannelser, der er konstrueret som kombinationsuddannelser, hvor it er en vigtig ingrediens, mens andre vælger at tage en kandidatgrad på eksempelvis IT-Universitetet som overbygning på en bachelor-uddannelse i et andet fag.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>