Dansk distributør bag fupvarer tíl kendt e-butik

Den nordjyske distributør Sead Distribution, som også opererer under navnet Asian Trading, er kommet i fokus som udløber af en sag, hvor den svenske it-forhandler Dustin ved tingsretten i Stockholm er blevet dømt til at betale 150.000 svenske kroner (125.000 danske kroner) til den svenske højttalerproducent Audio Pro.

Regningen til Dustin er resultatet af et årelangt juridisk tovtrækkeri, som startede, da Audio Pro i 2012 opdagede, at Dustin i strdi med EU’s regler om varemærkebeskyttelse havde indkøbt et parti Audio Pro LV2-højttalere. Det skulle senere vise sig, at varerne oprindeligt var importeret fra Ukraine gennem den danske Sead Distribution.

Sagen startede, da en kunde hos Dustins onlinebutik Dustin Home i 2012 sendte et sæt højttalere til reparation hos Audio Pro. Her opdagede man, at højttalernes serie-numre var fjernet og ændret, ligesom den originale emballage var brudt op.

Audio Pros direktør Stefan Pantzar fortæller til Computerworld, at man i første omgang henvendte sig til Dustin for at få sat en stopper for markedsføring og salg af de ulovlige varer. Det indvilgede Dusiotin i, men Dustin afviste ifølge Stefan Pantzar at oplyse, hvor det kontroversielle vareparti var købt.

Det fik Audio Pro til at stævne Dustin for brud på varemærkereglerne med krav om erstatning og fogedforbud mod salg af de ulovlige varer. Derefter bøjede Dustin sig og oplyste, at varerne var indkøbt gennem den danske distributør.

Stefan Pantzar fortæller, at man efterfølgende har fået flere varer ind til reparation, som alle har det samme – og altså falske – serienummer påført.

Han fortæller videre, at Sead Distribution har forsøgt at afsætte varer til en række andre svenske onlinebutikker, som dog har trukket følehornene til sig efter at være blevet kontaktet af Audio Pro.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>