Google udstikker retningslinjer for god brille-skik

»Don’t be a Glass-hole«. Sådan lyder opfordringen fra Google til de omkring 10.000 udvalgte test-brugere af Google Glass, der har fået den fine titel “glass explorers”.

Teknologi-giganten fra Californien har nu samlet erfaringer fra en gruppe rutinerede explorers og brugt dem til at til at sammenfatte en liste af såkaldte do´s and dont´s i forbindelse med anvendelse af de hypede briller. Det skriver Techcrunch.

Læs også: Læger bruger Google Glass ved operationsbordet

Ifølge Google selv er brillerne blevet mødt med blandede reaktioner i offentligheden – fra postitiv nysgerrighed til skepsis og paranoia over, om de bebrillede testpiloter nu går og filmer alt og alle, de møder på deres vej.

Men den skepsis håber man altså at kunne tage brodden af, hvis brugerne følger de netop udstukne retningslinjer.

Google opfordrer brugerne til at være åbne over for spørgsmål , hvad briller kan og gør, ligesom man minder brugerne om, at der gælder de samme regler for Glass, som der gør for brug af smartphones og anden teknologi – spørg om lov, inden du filmer, og tag brillerne af på steder, hvor man ikke må have mobiltelefoner tændt. Man skal ikke være ‘creepy’, altså en skummel type, når man bruger brillerne.

»Du får ikke mange nye venner ud af at stå alene i et hjørne og stirre på folk, imens du filmer dem,« lyder det fra Google med reference til listens sidste punkt – “Dont be a Glass-hole”.

Læs også: Google Glass-bruger afhørt på biograftur

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>