Australsk ministerium offentliggør personlige oplysninger om tusinder af asylansøgere

Det australske ministerium for indvandring og beskyttelse af landets grænser har ved en fejl frigjort personlige oplysninger om 10.000 asylansøgere.

Ifølge The Guardian indeholder de lækkede data blandt andet informationer som fulde navne, nationalitet, ankomstdato og nuværende geografisk placering – og de er altså ved en fejl blevet publiceret på ministeriets hjemmeside.

På listen over asylansøgere figurerer personer fra lande som Iran og Afghanistan og det pinlige data-læk har rejst spørgsmålet om personerne nu er i fare for at blive udsat for hævnaktioner, hvis de skulle blive sendt tilbage til deres hjemlande.

Den australske regering har i de senere år ført en meget hemmelighedsfuld politik på asyl-området, og det er nærmest umuligt for medier at få adgang til landets asyl-centre. En politik, som man paradoksalt nok begrunder med, at det er vigtigt at beskytte asylansøgernes privatliv.

»Der er vigtigt, at personer, der søger asyl, kan gøre det på en diskret og privat måde. Og vi skal tage alle rimelige skridt for at sikre, at vi ikke udstiller dem«, sagde den ansvarlige minister, Scott Morrison, i november sidste år.

Ministeriet for indvandring har udsendt en pressemeddelelse, hvori man anerkender datalækket og oplyser, at man er ved at undersøge, hvordan fejlen er opstået.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>