Windows-designer: Ny brugergrænseflade er til kageopskrifter og kattevideoer

Siden lanceringen af Windows 8 har der mildest talt været delte meninger om den nye brugergrænseflade, der oprindeligt hed Metro og siden blev døbt Modern UI. Nogle har budt det velkomment, mens andre har været irriterede over, at Windows ikke længere booter til det klassiske skrivebord som standard.

Nu har en UX-designer fra Microsoft i en kommentar på Reddit forsikret, at Modern UI på lang sigt er en gave til superbrugerne. På en meget bagvendt måde. Det skriver Neowin.

Designeren Jacob Miller forklarer, at de hos Microsoft har delt brugerne op i to kategorier. Indholds-skabere, og indholds forbrugere. Den første gruppe er superbrugeren, der bruger computeren til at løse flere komplekse opgaver på samme tid. Den anden gruppe er – ifølge Miller – de yngre søskende eller bedsteforældre, der finder madopskrifter på nettet.

Læs også: Rygte: Windows 9 klar i 2015

Skræddersyede funktioner

Ifølge Jacob Miller er Windows 8 og Modern UI-grænsefladen designet til sidstnævnte – og det ender med at komme førstnævnte til gode.

For i modsætning til tidligere kan man nu skabe mere rene og målrettede Windows-oplevelser, i stedet for tidligere tiders blandede landhandler.

»Det var ligesom en udlejnings-smoking. Den passede rimelig godt til mange mennesker – men den var ikke skræddersyet, for så ville vi udelukke mange. Alle de funktioner, vi ville have ind i Windows, skulle være simple nok til ikke at forvirre casual-brugere og ikke så forsimplede, at de var nytteløse for superbrugeren. Rigtig mange funktioner blev skåret fra på den baggrund«, forklarer Miller og tilføjer, at man senere vil kunne fokusere på rendyrkede superbruger-oplevelser, nu hvor casual-brugerne har »et nyt flot sted at kigge på billeder af katte – Metro«.

Jacob Miller nævner blandt andet flere skriveborde som en Windows-funktion, der har været diskuteret i årevis, men som hver gang blev skåret fra, for ikke at forvirre de mindre avancerede brugere for meget.

Windows-designeren udtaler sig ikke på vegne af Microsoft, men giver sin personlige udlægning af diskussionerne, skriver han.

Læs også: Windows 8.1 Update 1 får tæv af anmelderne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>