Bredbåndsmåler skal supplere den officielle bredbåndskortlægning

Erhvervsstyrelsen har netop lanceret en ny udgave af bredbåndsmåleren, hvor brugere kan teste deres ping-tider, upload- og download-hastigheder. I forbindelse med den seneste version af måleren er det også muligt at fremkalde et kort, så brugerne kan se, hvilke hastigheder andre har rapporteret i nabolaget eller et helt andet sted i landet. Og den form for brugerindberetning kommer faktisk til at få direkte indflydelse på den officielle kortlægning af de danske bredbåndsforbindelser, oplyser kontorchef i Erhvervsstyrelsen Brian Wessel.

»Ja, det kigger vi på nu. Det kommer helt sikkert til at have en indflydelse på den opgørelse i fremtiden. Præcist hvilken, har vi endnu ikke taget stilling til,« siger han til Version2.

Han forventer, at de brugerindberettede data kommer til at blive et vigtigt værktøj i forbindelse med udarbejdelsen af bredbåndskortlægningen i fremtiden.

»Målet er at få kortlagt de konkrete hastigheder rundt om i landet, samt hvilke udbydere, der leverer dem.«

Den seneste måler har været noget forsinket. Den skulle således have været klar helt tilbage i december 2012. I stedet blev projektet altså 15 måneder forsinket, fordi det mod forventning ikke kunne klares med et hurtigt indkøb.

Læs også: Mål din bredbåndshastighed og fortæl staten om den

»Vi antog, at det var en hyldevare, men det viste alle dele sig ikke at være. Særligt de specifikke krav, vi havde til front-end delen, kunne ikke opfyldes af en hyldevare. Derfor blev det forsinket,« siger Brian Wessel.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, hvad projektet har kostet, fordi der kan komme yderligere udviklingsomkostninger – eksempelvis i form af flere features på måleren. Den kører i øvrigt i Flash, der – som det nok vil være flere Version2-læsere bekendt – ikke fungerer alle steder. For eksempel ikke på en iPad.

»Vi valgte allerede i 2010 en Flash-baseret måler, der var globalt anerkendt. Det var en forudsætning for projektet at videreudvikle på denne, som vi var generelt tilfredse med,« siger Brian Wessel og tilføjer:

»Noget man kunne overveje er, om der også skulle laves en app, så det kører på andre platforme også,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>