Hacker tømmer lyssky markedsplads for bitcoins

Anden generation af den anonyme online-markedsplads Silk Road er blevet hacket, og alle sitets bitcoins er blevet stjålet. Det skriver Businessinsider.

Silk Road er mest kendt som anonymt samlingspunkt for lyssky nethandel, og det er blandt andet muligt at købe både våben og narkotika anonymt med den digitale valuta bitcoin som betalingsmiddel.

Den oprindelige Silk Road blev lukket af FBI i oktober 2013, og de amerikanske myndigheder konfiskerede bitcoins til en værdi af mere end 17 millioner kroner. Og nu har Silk Road 2.0 altså også fået tømt lommerne. Dog ikke af politiet.

Læs også: FBI lukker Silk Road og arresterer manden bag

»Vores undersøgelser viser, at en handlende udnyttede en nyopdaget sårbarhed i bitcoin-protokollen til at tømme vores system for bitcoins«, udtaler den anonyme Silk Road-talsmand Defcon.

Flere store bitcoin-børser var tidligere på ugen ramt af angreb, og ifølge Businessinsider er det den samme sårbarhed, der har gjort det muligt at røve Silk Road.

Ifølge Silk Road-talsmanden planlægger man at ændre den metode, der bruges til at flytte bitcoins fra køber til sælger for at undgå lignende hændelser i fremtiden, ligesom det forsikres, at ingen brugere skal frygte for deres anonymitet.

Læs også: Bitcoin ramt af DDoS-angreb med muteret kode

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>