Hans grydeske fik publikum til at juble

Det nytter ikke at fedte med sine ideer alene bag skrivebordet. Ideer skal luftes, drøftes og vendes med sparringspartnere. Sådan lyder det fra én af fremtidens idémagere, 27-årige Christopher Holm-Hansen, nyuddannet design- og innovationsingeniør, der som den første dansker nogensinde kom igennem nåleøjet til en finaleplads til Electrolux årlige designkonkurrence, Electrolux Design Lab forrige år.

Lad virksomhederne finde dig. Opret dit CV på Jobfinder

»Jeg skjuler aldrig mine ideer af frygt for, at nogen skal snuppe dem. Tværtimod diskuterer jeg dem åbent med undervisere og studiekammerater for at få deres indspark, og det gør altid mine ideer stærkere,« forklarer Christopher Holm-Hansen.


Udover publikumprisen opnåede Christopher Holm-Hansen en tredje plads ved Electrolux Design Lab i 2012

Samme tilgang havde han, da han tilbage i 2012 besluttede at stille op som én af 1200 internationale deltagere i Electrolux Design Lab, der er en af verdens største designkonkurrencer for studerende. I første omgang arbejdede han med ideen om at designe såkaldte ’interaktive kokke’, men efter at have drøftet ideen med professorer på DTU kom han frem til at designe en slags grydeske, der kan analysere, hvilke krydderier, der mangler for at skabe de rette smagsnuancer i en ret.

»Jeg har altid selv haft svært ved at lave mad og var fascineret af ideen med at skabe en form for intelligent hjælp til madlavningen.«

Skuffet over en tredje plads

Skeen ’Tastee’ opnåede publikumsprisen på Electrolux Design Lab med over 1.000 personlige stemmer, og efter at have præsenteret den for juryen ved et stort opsat show i Milano strøg han ind på en samlet tredje plads i konkurrencen.

»Efter at have fået publikumsprisen vidste jeg, at jeg lå lunt i svinget, så jeg må ærligt indrømme, at jeg ærgrede mig, lige da jeg fik tredje pladsen. Jeg var kommet så langt og alligevel ikke langt nok til at nå helt til tops. Da jeg havde sundet mig lidt indfandt stoltheden sig,« fortæller Christopher Holm-Hansen.

Læs også: Hans idé revolutionerede Siemens’ forretning

Electrolux Design Lab er en visionær konkurrence, der skal få designtalenter frem i lyset. Electrolux har taget patent på ’Tastee’, og Christopher Holm-Hansen håber, at podiepladsen kan bruges som en karrieremæssig kickstarter. Kort før jul afsluttede han sin kandidatuddannelse og er i øjeblikket kontraktansat på DTU.

»Min drøm er at komme ud i en virksomhed som for eksempel Novo Nordisk, hvor man som designer arbejder tæt sammen med brugerne af produktet. Jeg trives bedst, når der er et fællesskab omkring konceptudvikling. Den interaktion er guld værd både for produkt og designer,« fastslår Christopher Holm-Hansen.

Læs også: Elektroingeniøren gav kunderne lune fødder – og flere kroner på deres energikonto

Da folkevognen kørte ud af avisen, fik konstruktionsingeniøren en god idé

Jobfinder sætter spot på ingeniører, som har en særlig evne til at få idéer med både teknisk og kommercielt potentiale. Dette er det fjerde af en række portrætter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>