Kinesisk maskinkoncern etablerer forskningscenter for landbrugsmaskiner i Kolding

Den kinesiske maskinkoncern Muyang har netop etableret et udviklings- og forskningscenter i Kolding med henblik på at udvikle landbrugsmaskiner og få fod på det europæiske marked.

»Vi valgte Danmark, fordi fodermaskineri og landbrugsteknologier er højt udviklede i Danmark. Desuden er arbejdskraften højt uddannet og kompetent især inden for forskning og udvikling, ligesom universiteterne og forskningsinstitutterne er kendt for deres ingeniørvidenskab og udvikling af fodermaskiner,« siger Muyangs administrerende direktør, Zhengjun Chen, i en pressemeddelelse.

Muyang producerer maskiner til foderproduktion og forarbejdning af biomasse. I Kolding skal det nye forskningscenter hovedsageligt udvikle en ny generation af foderteknologi. Der er dog allerede nu planer for, at centret i fremtiden også skal beskæftige sig med maskiner til biomasseforarbejdning.

»Ved udgangen af 2014 vil vi have 12-15 ansatte i Kolding. For at drage fordel af førende dansk forskning vil vi gerne samarbejde med universiteter og forskningsinstitutter, og vi overvejer at etablere et testcenter i Danmark som støtte til forsknings- og udviklingsaktiviteterne. På længere sigt vil Muyang stræbe mod at åbne produktion i Danmark til gavn for vores europæiske kunder,« siger Zhengjun Chen.

På trods af at det i første omgang kun drejer sig om ganske få arbejdspladser, er handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) begejstret for det nye center.

»Det bekræfter, hvor vigtigt det er at binde investeringsfremmeindsatsen på lokalt og regionalt niveau sammen med Udenrigsministeriets globale netværk og erfaring. Vi arbejder hårdt for at tiltrække videnstunge investeringer til Danmark, ikke mindst fra Kina og andre nye vækstlande. Det giver både vækst og arbejdspladser, og jeg er glad for, at indsatsen bærer frugt,« siger ministeren.

Muyang har på globalt plan 4.500 ansatte og har kontorer i 45 lande.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>