Nasa kortlægger Californiens historiske tørke med satellitbilleder

Forskere fra Nasa planlægger at benytte billeder taget fra rummet til at hjælpe Californien med at overvåge den værste tørke i statens historie. Det skriver Reuters.com.

Ifølge forskerne kan billederne bruges til at måle mængden af grundvand. På den måde kan de sammen med en række andre redskaber måle statens vandressourcer.

Californien er i øjeblikket ramt af en særdeles slem tørkeperiode, på trods af at USA generelt har oplevet meget regn og snefald. Det har fået de californiske myndigheder til at indgå i en kontrakt med Nasa om at indsamle data, der skal kortlægge statens vandressourcer.

Blandt andet skal satellitbillederne bruges til at kortlægge, hvor meget jorden synker på grund af mangel af grundvand.

Dataene kan hjælpe myndighederne til at iværksætte en plan, der kan sikre det nødvendige vandforsyning og give et estimat af tørkens konsekvenser for landbruget. Det forventes nemlig at tørken vil betyde tab på flere milliarder dollar for landbruget.

I fremtiden vil myndighederne have adgang til data fra to Nasa-satellitter. En der er designet til at måle nedbør og en anden til at måle jordfugtighed. De to satellitter vil blive sendt i kredsløb i løbet af i år.

Californien er USA’s vigtigste landbrugsstat.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>