Her er Samsungs nye kongemobil: Galaxy S5





Udvalgte specifikationer:

Styresystem: Android 4.4.2 – KitKat

Processor: 2,5 GHz quadcore

Skærm: 5,1 tommer super amoled

Skærmopløsning: 1.920 gange 1.080 pixel

Lagerplads: 16/32 gigabyte

Kamera: 16 megapixel

Video: 1080p og UHD/4K

Batteri: 2.800 mAh

Størrelse: 142 x 72,5 x 8,1 millimeter

Vægt: 145 gram

SM-G900F_charcoal BLACK_02.jpg

Lifestyle_06.jpg

Glam_Gear-Fit,-Galaxy-S5-Blue_01.jpg

SM-G900F_electric BLUE_11.jpg

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung her til aften lanceret sin nye topmodel, Galaxy S5.

Android-mobilen er sydkoreanernes nye topmodel, og den efterfølger Galaxy S4, der blev lanceret for cirka et år siden.

Den nye mobil skal fastholde Samsungs position som den mest populære producent af Android-mobiler, men det seneste år er konkurrencen blevet hårdere.

Mens Samsung har stopfodret sine topmodeller med mere eller mindre praktiske funktioner, har flere andre producenter brugt kræfter på designet.

HTC satser på aluminium, LG forsøger sig med alternativ placering af knapper, mens Sony satser på et vandtæt-design.

Der er masser af innovation, men Samsung har ikke været flittig på den front det seneste år, da Galaxy S4 stort set er Galaxy S3′s enæggede tvilling.

Derfor var det ventet, at Samsung ville genopfinde sin Galaxy-topmodel, men fronten på Galaxy S5 ligner S4′eren. Bagsiden er dog ændret, så den nu er rillet og har fået et skinnende metaludseende.

Men det er stadig plastik, og bagcoveret kan ligesom tidligere tages af, så der er adgang til batteri.

Funktioner som konkurrenterne
I stedet ligger den store udvikling under motorhjelmen på telefonen, som er udstyret med Android version 4.2.2. – også kendt som KitKat.

Skærmen er vokset en lille smule i forhold til Galaxy S4, og den nye model har en super amoled-skærm på 5,1 tommer med en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel.

Ligesom iPhone 5s har Galaxy S5 fået en fingeraftrykslæser på fronten, og ifølge Samsung skulle ens biometriske data ligge krypteret på telefonen.

Med fingeren vil det være muligt at foretage betalinger via nettet, eksempelvis med Paypal, og fingrene kan også bruges som kode til udvalgte mapper på telefonen, som har særligt følsomt eller privat indhold.

Det er ikke kun Apple, som Galaxy S5 er inspireret af. Det er også elementer fra Sony, som har sneget sig ind, og Galaxy S5 er støv- og vandafvisende ligesom nogle af de første modeller i Xperia Z-serien.

De nyeste modeller fra den japanske producent er dog fuldkommen vandtætte i dag.

Det er også blevet plads til såkaldt Kids Mode, hvor telefonen får et børnehjørne med udvalgte apps, hvis familiens yngste skal lege med en digital babysitter. Den funktion er også tidligere set hos Sony.

Pulsmåler på bagsiden
Selv om nogle funktioner og muligheder på Galaxy S5 altså ikke ligefrem er funklende nye, så har Samsung også givet sin mobil nogle særtegn.

På bagsiden af den sydkoreanske telefonen sidder en pulsmåler lige under kameraet. Den arbejder sammen med S Health, som telefonen er udstyret med.

App’en bruges til at holde styr på træning, kost, vægt og produerer løbende statusrapporter om ens fysiske tilstand.

Samsung satser – ligesom mange andre producenter – på fitness-relateret hardware, og der er flere slags tilbehør, som virker med sydkoreanernes mobiler.

Det gælder blandt andet de nye og netop lancerede smartwatch-modeller, Gear 2 og Gear 2 Neo, og ikke mindst fitness-trackeren Gear Fit.

Den placeres i et gummiarmbånd lidt på samme som FitBit Flex, men Samsungs model er udstyret med en kurvet super amoled-skærm.

Displayet kan blandt andet vise puls, alarmer og indkomne opkald.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>