Hvem dækker bank-indbrud på din Windows XP-pc?

I dag er mere end fem procent af danske internetbrugere, svarende til over 200.000 borgere, stadig på Windows XP, viser tal fra Danske Medier Research (tidligere kendt som FDIM).

Det betyder, at når Windows XP-supporten udløber om mindre end to måneder, er flere hundredetusinde danskere uden beskyttelse for de malware-trusler, der er skrevet med hensigt på at lirke det 13 år gamle Windows system op.

Og de trusler vil ifølge flere sikkerhedseksperter dukke op i kølvandet på support-stoppet, som du kan læse mere om her.

Bankerne dækker tab
Hvad betyder det så for helt almindelige Windows XP-danskere, der bekymrer sig om deres penge i netbanken?

“For privatpersoner er det banken, der dækker tab ved netbankindbrud, og da bankerne tillader adgang til netbanken med Windows XP, vil kunderne ikke blive afvist af denne grund,” lyder svaret på spørgsmålet fra juridisk konsulent Henriette Rolskov fra Finansrådet, der er bankernes interesseorganisation.

“Bankerne anbefaler dog, at brugeren opdaterer deres software og anvender et opdateret antivirus program,” fortsætter Henriette Rolskov sin udtalelse til Computerworld.

Livet er andet end penge
Men selv om dine penge i banken er sikre, er netbank-indbrud ikke den eneste sikkerhedsrisiko, du udsætter dig selv for, hvis du sidder på en XP-maskine hen over den varme del af foråret og frem mod sommeren.

For flere sikkerhedseksperter har fortalt til Computerworld, at identitetstyveri også kan blive en ubehagelig følgesvend på XP-supportstoppet.

Det kan eksempelvis ske ved, at de it-kriminelle kommer om bord på din pc, hvis du har klikket på et skadeligt link eller en farlig vedhæftet fil – og dermed har inviteret dem til at kunne fjernstyre din pc på din usupportede Windows XP-pc.

Således kan de it-kriminelle potentielt nappe alle dine brugernavne, passwords, billeder, filer og gøre med dine Facebook-venner, som det passer dem.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>