Indien vil bygge solcellepark på 4.000 MW

Indien har brug for at gøre noget dramatisk for at nedbringe sin CO2-udledning, og derfor vil landet nu opføre en solcellepark på hele 4.000 MW, skriver den indiske virksomhed Bharat Heavy Electricals Limited på sin hjemmeside.

Foruden Bharat står fem andre virksomheder, der over de næste syv år skal opføre solcelleparken i Indiens største delstat Rajasthan. Der vil være tale om et joint venture-samarbejde med en vis statsstyring, skriver virksomheden Bharat på sin hjemmeside.

Første fase af projektet skal sikre 1.000 MW, hvorefte de resterede 3.000 MW følger efter. Der vil være tale om krystallinske silicium-celler, og den samlede levealder for anlægget forventes at ligge på 25 år.

Meningen er, at Indien årligt skal nedbringe sin udledning af CO2 med to millioner ton om året, alene takket være det nye anlæg. Men potentialet er også stort i Indien. På grund af landets størrelse modtager Indien hvert år, hvad der svarer til 5.000 milliarder kWh i solenergi, hvilket er langt mere end dets samlede energiforbrug i dag. Derfor har inderne for alvor fået øjnene op for, at der ligger muligheder i solcelleparker, som den kommende i Rajasthan.

I dag udgør energi fra solcelleanlæg godt 2 GW i Indien, men det tal forventes at stigende voldsomt over de kommende i år, som følge af løbende udbygninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>