Internet Explorer under angreb – hidtil ukendt sikkerhedshul udnyttes

Internet Explorer 10 er under angreb via et hidtil ukendt sikkerhedshul, som hackere udnytter.

Sikkerhedshullet er blevet opdaget af sikkerhedsfirmaet FireEye og bekræftes af Microsoft.

“Microsoft er opmærksom på angrebet mod Internet Explorer. Vi er i gang med efterforskningen,” lyder det i en mail fra Microsoft.

Her bedyrer selskabet også, at det nu vil sætte i gang med at løse problemet.

Opdagelsen af sikkerhedshullet kommer blot to dage efter, at Microsoft udsendte en stor sikkerhedsopdateringen, hvor selskabet lappede 24 sikkerhedshuller på tværs af alle versioner af Internet Explorer.

Heraf eksisterede de 15 huller i Internet Explorer 10.

Den store IE-opdatering var ikke oprindeligt planlagt til at indgå i Microsoft månedlige tirsdags-opdatering, men blev tilføjet i sidste øjeblik.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klasker to hasterettelser i tirsdagsopdateringen

Den pågældende angrebskode bliver ifølge FireEye hostet på et angrebet, amerikansk website.

Sikkerhedsselskabet kalder det for et ‘klassisk drive-by download-angreb,’ hvilket dækker over den farligste slags browser-baserede angreb, der alene har til formål at lokke folk over på malware-inficerede sites.

Ifølge FireEye tilsidesætter angrebskoden den såkaldte ASLR (adress space layout randomization) ved hjælp af Flash Action Script.

ASLR er en af Microsofts vigtigste sikkerheds-teknologier, og når den er blevet tilsidesat er det muligt for koden at downloade et payload fra en ekstern server.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>