Kia sender ny elbil på det danske marked

Selvom det danske marked for elbiler slet ikke kan følge med for eksempel Norge og Holland, så har den koreanske bilproducent Hyundai-Kia valgt at sætte sin nye elbil til salg herhjemme.

Det bliver en elektrisk version af Soul-modellen. Bilen bliver præsenteret på den 84. udgave af Salon International de l’Automobile i Geneve den 4. marts 2014. Dermed kommer antallet af elbiler, som danske kunder kan vælge imellem, op på ti.

>


Med en teoretisk rækkevidde på 200 km skulle den nye Kia Soul køre en smule længere end de fleste andre elbiler.

Læs også: Analytikere: Produktionen af elbiler stiger med 67 procent i 2014

Med et batteri på 27 kWh og en energitæthed på 200 Wh/kg skulle bilen ifølge Kia være i stand til at køre 200 km på en opladning. Det bliver der dog allerede sat spørgsmålstegn ved af elbilseksperter, og set i lyset af de dagligdagstest, der er gennemført på de seneste, skal køberne nok snarere forvente maks. 150 km.

For at drive rækkevidden op og spare på den dyrebare energi i batterierne har Kia installeret en luft-luft-varmepumpe til at opvarme kabinen. Samtidig er det muligt at styre ventilationsanlægget, så varm luft kun bliver ledt hen til føreren.

De 283 kg batterier leveres af koreanske SK Innovation, som Kia netop har indgået en alliance med. Opladningen sker hjemme med en Mennekes type 1-stik og tager mellem 5 og 13 timer afhængig af strømstyrken. Hvis der benyttes et jævnstrøms Chademo-stik, kan 80 procent af batteriet oplades på en time.

Læs også: Dansk test: Elbiler milevidt fra løfterne i vinterkulden

Bilen er forhjulstrukket og har en motor på 81,4 kW, som er i stand til at levere et drejningsmoment på 285 Nm. FDM’s magasin, Motor, har prøvet bilen og melder, at den kører overraskende godt. Den har en fremragende acceleration og næsten ingen støj.

Der vil blive eksporteret i alt 880 biler til Europa. Kia forventer at sende hovedparten til lande med gunstige afgifter for elbiler. Det vil med andre ord sige, at hovedparten af bilerne skal sælges i Danmark og Norge. Bilerne sælges med syv års garanti også på batteriet, og hos Motor regner man med en pris i omegnen af 250.000 kr.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>