Kritik af Uni-C’s eks-direktørs bud på afløser for SkoleIntra

Forholdet mellem den statslige styrelse Uni-C og den private virksomhed Itslearning kan være problematisk i forhold til det forestående udbud om et nyt intranet til de danske folkeskoler. Det skriver folkeskolen.dk.

Direktør i Itslearning er nemlig Per Thorbøll, som er tidligere direktør for Uni-C. Han har tidligere udtalt, at han forventede at finde frem til en aftale med Uni-C om at levere funktionalitet til afløseren for det nuværende SkoleIntra.

Sådan en udtalelse kan være problematisk set i lyset af Per Thorbølls forhold til Uni-C, mener Sune Troels Poulsen, ekspert i udbudsret ved Københavns Universitet.

»Det kan være en indikation af, at der ligger en forhåndsaftale mellem Uni-C og Itslearning, og i denne situation vil udbuddet af de opgaver, som Itslearning skal varetage, være rent scam,« siger Sune Troels Poulsen til folkeskolen.dk.

Forholdet har fået Merete Riisager fra Liberal Alliance til at spørge undervisningsminister Christine Antorini, om der kunne være tale om konkurrenceforvridning. Det har Christine Antorini afvist på baggrund af en skrivelse fra Uni-C, hvori styrelsen erklærer, at det ikke vil være et problem.

Sune Troels Poulsen understreger, at det ikke i sig selv er et problem, at Per Thorbøll har været direktør i Uni-C, men det vil være et problem, hvis Itslearning bliver favoriseret på baggrund af direktørens tidligere job.

Selv afviser Per Thorbøll, at forholdet skulle være et problem for udbuddet.

»Jeg kan ikke se, hvad der skulle være konkurrenceforvridende ved, at jeg har skiftet job fra Uni-C til Itslearning. Der er ikke nogen sammenhæng mellem mit tidligere ansættelsesforhold og mit nuværende,« siger Per Thorbøll til folkeskolen.dk.

Per Thorbøll oplyser efterfølgende til Version2, at der er tale om, at Itslearning forventer at kunne levere indhold og funktionalitet til den nye portal på lige fod med andre leverandører.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>